Ae3 – ALAN EVANS TRIO – THE WILD ROOT

Een opzwepende mix van soul, funk en jazzmuziek die op het album “The Wild Root” verspreid over negen tracks wordt gepresenteerd, dat is wat u aangeboden krijgt van de formatie ‘Ae3’. Die naam staat eigenlijk voor ‘Alan Evans Trio’, samengesteld uit drummer, vocalist en akoestisch gitaarbespeler Alan Evans, keyboardsspeler en bassist Kris Yunker en elektrisch gitarist Danny Mayer.

Alan Evans is al sinds 15 jaar actief als multi-instrumentalist, zanger, songschrijver en producer. Hij is ook de oprichter van bands als ‘Soulive’ en ‘Matador! Soul Sounds’. ‘Ae3’ is zijn meest recente muzikale project waarin het bespelen van Hammondorgel centraal wordt gesteld in de instrumentale nummers op het “The Wild Root”-album, de opvolger van debuutplaat “Drop Hop” uit 2012 en het in 2013 verschenen album “Merkaba”.

Afgetrapt wordt er met de albumtiteltrack, gevolgd door een vrij stevig rockend nummer “Danny For Mayor” waarin gitarist Danny Mayer (let op de woordspeling) het allerbeste van zichzelf mag geven. De drie muzikanten van ‘Ae3’ hebben elk ook een jarenlange solocarrière op hun conto staan en ze mogen in deze nummers telkens hun individuele ‘moment de gloire’ hebben.

Hun groovy sound tekent nummers als “The Surveyor”, het funky “Oja Kan”, “Green Machine”, “Regeneration” en het enige door Alan Evans zelf gezongen progressieve rocknummer “Black Rider” (zie video), tevens de eerste single uit deze plaat. Er zijn ook enkele rustigere nummers op dit album terug te vinden zoals “Nightshade” en de knappe albumafsluiter “Sanctuary”, een nummer dat ongetwijfeld niet zou misstaan op de soundtrack van één of andere film.

Het derde album “The Wild Root” volgt bijna zes jaar na de laatste release van ‘Ae3’, maar omwille van het soort passionele, soulvolle muziek dat het trio er op brengt, kan deze zeer genietbare plaat eigenlijk net zo goed in de categorie ‘tijdloze muziek’ worden ondergebracht.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Vintage League Music / Will Work4Funk

video